Home
Über uns l About us
Schlaf im Stroh
Bed & Breakfast
Kulinarische Angebote
Hof-Meisterschaft
Ausflüge l Excursions
Kontakt l Contact
 

Unser Hof I Our Farm

Familie l Family

Wir sind eine 6-köpfige Familie, Andreas und Babette mit Kindern Karin, Petra, Erika und Thomas. Die Töchter sind vom Bauernhof weggezogen, kommen aber gerne nach Hause um die Eltern zu unterstützen.

We are a family of 6: parents Andreas and Babette and our children Karin, Petra, Erika and Thomas. The daughters moved out, but they come home often to support the parents at the farm.

Andreas, geboren 1963, ist gelernter Landwirt. Babette ist 1964 geboren und gelernte Bäuerin. Karin mit Jahrgang 1988 ist gelernte Kauffrau hat Tourismus studiert und arbeitet als Produkt Managerin Kommunikation für das Unternehmen Ivoclar Vivadent AG. Petra, geboren 1989, arbeitet als Dipl. Pflegefachfrau HF im Spital Grabs und Erika mit Jahrgang 1995 erlernte den Beruf als Köchin und arbeitet in der Landi Goldach. Thomas, Jahrgang 1998, besucht die Lehre zum Landmaschinenmechaniker bei der Firma Stöckli AG in Gams.

Andreas, born in 1963 and Babette, born in 1964, are skilled farmers. Daughter Karin born in 1988, is a business professional with a bachelor degree in tourism, who is working as product manager communications for the company Ivoclar Vivadent AG. Daughter Petra, born 1989, is a graduate nurse at the hospital in Grabs and daughter Erika, born in 1995, is a learned cook and works for the retailer Landi in Goldach. Son Thomas, born in 1998, makes the apprenticeship as mechanics and operators of farm machines in the company Stöckli AG in Gams.



Bauernhof l Farm

Unser Hof umfasst 26 Hektaren, wobei sich ein Grossteil des Landes auf 1000 Metern über Meer befindet. Im Stall stehen im Schnitt 50 Stück Vieh, ein Grossteil davon in der Vertragsaufzucht. Die Milch, welche in die Grabser Molkerei geliefert wird, kommt teilweise als Butter, Jogurt und Käse auf den Tisch. Die Sommermonate verbringt das Jungvieh auf der Alp Gamperfin am Grabserberg. Die Kühe versorgen wir im Sommer auf dem Maiensäss, wobei zwei Kühe auf der Buchser Alp Malbun gesömmert werden.

Our farm covers 26 acres on three levels of the mountain; most of the property being 1000 m above sea (the 2nd level). Because Nature provides grass for feeding at different altitudes as the seasons progress, our farm consists of housing and barns on these three levels. On an average, we have 50 cows and calves in the barns. Most calves are purchased for the purpose of breeding. The milk, which we deliver to our dairy in Grabs, will find its way back to our table in the form of butter or cheese. Most of our calves are taken to the highest level on the alpine meadow of “Gamperfin” on Grabserberg, during the summer, where the grass grows last. Two cows also stay at the third level on the alpine meadow “Malbun” in Buchs; those cows are specifically designated for the production of milk used for cheese and butter. The most cows, however, remain at the middle level, where they are more accessible for milking twice daily.


Kühe mit Aussicht

Cows with a view



Mehr Impressionen unter Facebook


Bilder von Tourismusbüros, Familie Schlegel und Gemeinde Grabs